Bebekle Tatil İçin Mini İpuçları

Bebekle Tatil İçin Mini İpuçları

Malum tatil sezonundayız, o yüzden bir takım seyahat ipuçlarını bir araya getireyim istedim. Ben de zamanında bu tip yazılardan epey faydalanmış biri olarak, birilerine yardımcı olabilirsem ne mutlu bana diye düşündüm…

1. Başkalarını çok da fazla dinlemeyin

Eğer çocuk doktorunuz bebeğinizin seyahate bir engeli olmadığını düşünüyorsa tamamdır. Bir takım aile ile büyükleri, sağdan soldan öğüt vermeye bayılanlar, planlarınıza hep turp sıkmaya, neşenizi kaçırmaya çalışacaktır. Bebeğin düzenini bozacaksın diyenlere kulaklarınızı tıkayın! Bebeğinizin de sizin de tatile ihtiyacınız var.

2. Planlı olun ama tüm planlarınızın bozulmasına hazır olun

Mila’dan önce de sonra da değişmeyen alışkanlığım; gideceğim yerle ilgili ne kadar rehber, blog vs varsa toparlar didik didik eder, görmek istediğim yerlere önceden karar veririm. Ancak bebekli seyahat sizi her an ters köşe yapabiliyor, düşündüğünüzden çok daha ağır hareket edebiliyorsunuz, olmadık zamanlarda alt değiştirme molaları vermek zorunda kalabiliyorsunuz. O yüzden planlı programlı olmakta, görmek istediğiniz yerlere önceden karar vermekte, özellikle bebeğinizin de keyif alacağı park, bahçe, müze (bazı şehirlerde özellikle çocuklara uygun müze formatları oluyor) gibi alanları belirlemekte zaman kazanmak açısından fayda var ancak her zaman . 

3. Otel seçerken dikkat

Benim otel seçiminde dikkat ettiğim kilit bir nokta var ki: halı. Mila ile tatillerimizde mutlaka zemininde halı olmayan otelleri seçiyorum. Çünkü halı, özellikle bebekler için hiç de dost bir zemin materyali değil. Hele ki ne kadar ve nasıl temizlendiğini kestiremediğimiz otel halıları… Parke ya da taş zeminli oteller tercihim. Dolayısıyla otel seçiminde tek tek oda resimlerine bakıp kararımı veriyorum. 

Yine bazı oteller, bebek yatağı/beşiği temin etmeyebiliyor. Dolayısıyla bir sürpriz yaşamamak için bu konuyu da mutlaka rezervasyon öncesi netleştiriyorum. 

4. Kiralık Ev

Ev kiralayacaksanız da yine mimarisinin bebek dostu olması önemli. Örneğin güvenlik önlemlerinizi yanınızda taşıyamayacağınıza göre çok katlı evler sizi zorlayacaktır. Yine bebekle daha rahat gezebilmek için kiralayacağımız evin şehre çok uzak olmaması ve gezeceğimiz yerlerin mümkün mertebe yakınında olması benim için tercih sebebi. Özellikle ek gıdaya yeni geçiş dönemlerinde, bebeğinizin yemeğini hazırlayabilmek için evde kalmak iyi bir alternatif olabilir. Böyle durumlarda hazırladıklarınızı termos özellikli yemek çantaları ve kaplara koyup, yemekleri yanınızda kolayca ve bozulmadan taşıyabilir ve gezdiğiniz yerlerde bebeğinizi yedirebilirsiniz.

5. Hastane

Bu ihtimali hiç düşünmek istemesek de, kaldığınız yerin yakınında hastane olması önemli. Yakın olmasa bile bulunduğunuz ülkede ambulansı ya da taksiyi nasıl çağıracağınızı ya da en yakın hastaneye en kolay şekilde nasıl gideceğinizi mutlaka ilk günden öğrenin. 

6. Seyahate uygun ekipman seçimleri

Yeni nesil uçağa el bagajı olarak girebilen, katlanan ve küçücük hale gelen bebek arabaları ve taşınabilir mama sandalyeleri bizim hayatımızı kurtardı! Seyahatlerimizde hep çok rahat ettik, uçakta acaba bebek arabamıza bir zarar gelecek mi korkusu yaşamadık hem de çok büyük bir zaman tasarrufu yaşadık.

Özellikle uçak yolculuları için, bebeğinizi giymeye alışıksanız kanguru ya da sling’inizi uçakta da yanınıza almanızda fayda var. Çünkü iniş biniş esnasında bavullarla cebelleşirken, pasaport kontrollerinde vs ekstradan iki el oldukça fazla işinize yarayacak.

7. Çok çok küçük parçalar yerine, az az büyük parçalar

Dedik ya ellere ihtiyaç çok! Dolayısıyla hem taşıma kolaylığı, hem de kafanızın çok dağılmaması açısından fazla bavul, çanta karmaşası yaratmamaya özen gösterin. Aslında eşya konusunu da sakın abartmayın, bavul hazırlamadan önce gerçekten gereken şeylerin listesini yapın ve az&öz eşya ile hareket etmeye çalışın.

Örneğin Rex London’un jumbo çantaları benim seyahat kurtarıcım oldu. Sahile inerken kova, kürek, havlular, yedek kıyafetler, simit, pompa, şişme havuz, güneş kremleri, peştemal, top, kitaplar, atıştırmalıklar ve daha nice nice bebeksel annesel plaj eşyasını alabilecek başka bir çanta varsa da ben bilmiyorum! 🙂

8. Liste, liste, liste

Bebekle seyahat ederken neye ne zaman ihtiyacınız olacağını asla bilemezsiniz, o yüzden tedarikli olmak ve liste yapmak şart. Benim cep telefonuma kaydettiğim ‘zorunlu’ listem, mutlaka bavulumuzda bizimle gelenlerden oluşuyor ve toparlanırken bana oldukça fazla zaman kazandırıyor.

Listemdeki olmazsa olmazlar: Ateş düşürücü ilaçlar, ateş ölçer, burun aspiratörü, serum fizyolojik, emzik, beslenme gereçleri, soğutuculu yemek çantasıalıştırma bardağı, ıslak mendil, bez, alt açma örtüsü, pişik kremi, şampuan, müslin örtü, mevsime uygun yedekli giyecekler, uyku tulumu, pijama, çorap, ayakkabı, kanguru, tırnak makası, yağmurluk (bebek arabası için), yazsa sineklik (bebek arabası ve park yatağı kaplayacak şekilde) ve sinek kovucu sprey…

YORUM YAP

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *